úterý 14. července 2009

8.den "Thajská masáž a přesun do Ayutthaji"

Dnešní den pro polovinu naší výpravy začíná již v časných raných hodinách několikanásobnou cestou na toaletu. Já si však v pohodě spím až do zvonění budíku. Asi v 10 ráno se Kačenčin stav trochu uklidňuje a můžeme v klidu vstát a začít balit i když venku prší. Abychom předešli případným dalším střevním potížím dáváme si jogurt s živými kulturami (Activii) a jdeme pro krásné vyprané a voňavé prádlo (kg/20B).

Dnešní hlavní cíl je najít kvalitní thajskou masáž, o které všichni tolik básní. Po chvíli vybírání masážních salónu volíme profesionální certifikované "středisko" přímo s certifikáty od Wat Po - sice patří mezi dražší (150B/hodina), ale asi i mezi lepší. Usedáme na připravené pohodlné kožené sedačky a čekáme až přijdou masérky. Asi po 5 minutách jsme odvedeni do čisté místnosti se 3 podložkami. Dvě rovnou obléháme a za chvíli přicházejí dvě sličné masérky (Kačka dostala tu hezčí). Poté se začínají dít věci...

Začíná to poměrně nevině, ale potom se do nás holky pořádně opřeli, nevěděli jsme, jestli se máme bránit, něco jim říct, nebo je to v pořádku. Drželi jsme, hrozně s námi cloumaly, tlačily na svaly, kosti, protahovaly, masírovaly i hladily. Osobně jsem si myslel, že mi opravdu něco udělají (minimálně nějaké modřiny). Největší maso bylo když nám na konci skočily na záda a téměř celou vahou tlačily. Přesto, že to vypadalo jako něco hrozného, tak to tak nebylo a po masáži jsme se cítili moc dobře a ještě dostali energy drink. V každém případě to byl zajímavý zážitek:-)

Po masáži jsem si nechali doporučit restauraci Jolly Frog (všechny vypadaly zavřené). Restaurace je to krásná a ceny mají velmi příznivé (moje milé Pad Thai za 30B). Objednáváme si nudle a rýži a k tomu 2x banana shake s mlékem. Jelikož to bylo hrozně dobré, tak si ještě dáváme kávu a já palačinku (s ananasem, banánem a kokosovým mlékem za 40B). Káva výborná, palačinka hrozná. Trošku přestává pršet, tak jdeme platit a přichází milé překvapení, platíme vše bez palačinky a kávy - asi věděli, že je velmi nedobrá:-)

Cestou pěšky na autobusové nádraží se ještě stavujeme v masérně pro moje zapomenuté brýle. Cesta trvá asi půl hodinky a stíháme ještě vyměnit dolary a dojít si v bance na krásné privátní záchody. Na nádraží se dáváme do řeči s jedním policistou a dozvídáme se, že plánovanou cestou přes Suphanaburi do Auytthaji se již dnes nedostaneme a musíme jet přes Bangkok. Nasedáme do prvního autobusu a tentokrát bereme 2. třídu (95B), čímž jsme dohromady ušetřili krásných 8B oproti minulé :-) Cestou nám pouští thajské videoklipy, Kačka čte dívčí román pro náctileté a já koukám (na všechno).

V Bangkoku na nás počkala průvodčí a ochotně nás dovádí k našemu autobusu do Ayutthaji (bylo tam minimálně 500 autobusů a nepočítaně nástupišť). Takhle velké autobusové nádraží jsme ještě neviděli.

Ještě nás slečna dovedla na toalety a ukázala krámky, kde jsme nakoupili nějaké zásoby na cestu a jedeme. Do Ayutthaji přijíždíme asi po 1,5 hodinách cesty, což bylo dříve než jsme chtěli (ani jsem nestihnul zničit moc ufonů). V Ayutthaje nás hned odchytává tuktukář a chce nás odvést do anonymní uličky, kde bydlí všichni turisté. S díky odmítáme a jdeme těch 500m po vlastních nohou. Cestou zkušeně očíháváme hostely a hledáme ten, který by byl za rozumnou cenu. Naštěstí jsou zatím všechny plné a náhodou potkáváme sympatickou stařenku, která nás zavádí do vlastního hostelu, kde nám nabízí pokojíček za 160B/den pro dva (zatím nejlevnější). Pokojíček se nám líbí a tak tu zůstáváme (mají tam i elektrické zásuvky a pěkný větrák). Teda vlastně jsme si pokojíček nechali vyměnit (blíže k toaletám). Jen odkládáme batohy a jdeme si dát jednou Pad Thai ve stánku. Kačenka znenadání dostává ohromnou chuť na pivo. Nalézáme restauraci s wifi, kde si voláme s Vitou pres skype a píšeme s Davídkem pres icq:-) Na pivu jsme byli dnes poprvé, protože je v Thajsku poměrně drahé, stojí kolem 80B - jedno nám tak stačí dohromady a jdeme spokojeně spát.

Výběr z fotek najdete tady.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mooc dobry! :o) To je cest se objevit ve Vasich clancich ;o)

Anonymní řekl(a)...

Dekujeme za pochvalu, treba o tobe zase neco napisem ;-) Jinak mas u nas velke plus, protoze jako jediny jsi napsal komentar.