sobota 24. července 2010

Barma 2010 - den 5

Je časně ráno, z vedlejšího pokoje zvoní budík a začíná být slyšet ranní ruchot. Za nedlouho jede asi někomu taxík na letiště. Paní domácí buší na dveře a již utíkající cestovatele povzbuzuje slovy "rychle, rychle!". Od této chvíle jsem se pravidelně probouzel a kontroloval Kačulinku, jestli se už neprobouzí - nevypadalo to. Znenadání na mě po očku koukla a následně na hodinky - bylo 12 hodin.... Hezky jsme se alespoň prospali, ale od zítra budeme nařizovat budík.

Dnešní plán je jasný, zajistit letenky do Barmy a to na co nejdřívější datum (kvůli vízu nejlépe sobota ráno) a za rozumnou cenu. Již jsem trochu koukali na internet, tak víme, že by cena letenek měla stát cca 10 000B zpáteční pro dva (později jsem zjistili, že to byla cena pro jednoho). Zkušeně jsme posnídali výtečné ovoce s jogurtem (30B) a šli obejít pár cestovek. Bohužel žádné nenabízely letenky do Barmy, nebo hrozně předražené jako ta u nás v hostelu za 7500B na osobu (Přidali si asi 3000B za nic na víc)! Šli jsme tedy na internet a zadali AirAsia.com - mimochodem dvakrát po sobě oceněna jako nejlepší nízkonákladová společnost. Našli jsme zpáteční letadlo za slušnou cenu 8500B za oba, vyplnili sáhodlouhé formuláře a najednou těsně před zaplacením se zobrazilo session expired. No prostě to nefungovalo. Chvíli jsme vyděšeně koukali co to znamená, načež přišla neznámá angličanka a řekla nám, že to taky zkoušeli a že jim nefunguje online systém a to až do neděle. Jak se později ukázalo ona byla strůjcem celého martyria. Mírně zděšení jsme se rozhodli, že dojedeme přímo na pobočku Air Asia v Bangkoku, ta však dle internetových stránek sídlí jen na letišti.

Vydali jsme se tedy směr letiště, ale nechtěli jsme použít express Airport autobus za 130B na osobu, ale levný public bus, kterým jsme z letiště přijeli. Snažili jsem se, co to šlo, ale nenašli jsme ho. Ptali jsem se, koukali do mapy a nic. Náhle jsem narazili na mladou Thajkou, která uměla velmi dobře anglicky a rozhodla se nám pomoci. Chodila s námi celé odpoledne a hledala onen autobus, či jinou cestu jak zajistit letenky rychle a levné. Třeba jsme byli na pobočce Thai Air, kde měli bohužel letenky drahé a až na úterý. Po několika telefonátech konečně sehnala autobus na letiště, bohužel to byl ten drahý, tak jsem ji poděkovali a přemýšleli co dál. Ona to však nevzdala a volala dál. Zjistila, že nedaleko našeho hostelu je přímo pobočka, kde se dají letenky objednat. Pořád se usmívala a nechtěla nás opustit, šla tedy s námi i tam. Asi po hodině čekání ve frontě jsme se dozvěděli, že na pobočce nelze koupit letenky v akci a že by to na internetu mělo fungovat. Holčina byla hrozně hodná, nic nechtěla, ani na nic pozvat, tak jsem se rozloučili a my běželi na internet. Netřeba dodávat, že zrovna nevhodně začalo pršet, tak jsme pěkně my i ona zmokli. Ale na internetu vše již fungovalo jak má a tak hurá máme letenky do Barmy (už jen aby vyšla ta víza)! Večer byl již celkem poklidný a mimo dobré večeře, procházky na bezplatnou wifi a čtení o Barmě se nic moc nedělo :-)

Žádné komentáře: