středa 21. července 2010

Barma 2010 - den 1

Před cestou

Jakožto ostřílení cestovatelé jsem plánování příliš neřešili a dopředu se domluvili, že zajedeme někam do Asie. Asi měsíc před odletem jsme se domluvili na konkrétnější destinací - Barma. Zbývalo už jen něco málo než týden do odletu, tak jsem si řekli, že je nejvyšší čas zakoupit letenky. Kupodivu nejlevnější byli Emirates s přestupem v Dubaji. Navíc jsme si mohli vybrat z různých spojů. Neváhali jsme a vybrali ten, který v Dubaji čeká 23 hodin. Zbývalo pak už jen zařídit víza a to vícevstupé do Thajska (zdarma) a 72 hodinové do Dubaje (do 4 dnů cca 1100 Kč). Možná by vás zajímalo, jaký máme plán cesty, že? No nějak bychom chtěli doletět do Dubaje a tam se kouknout, pak do Thajska a tam se rozhlédnout, nakonec do Barmy a tam si to pořádně užít (víc zatím nevíme).

Těsně před odletem byla ošklivá teplá noc a nedalo se spát. Ráno jsme se v klidu celý nevyspalí vzbudili a začali pomalu balit. Za nedlouho jsme narazili na to, že máme foťák ale bez nabíječky. Bereme si auto a jedeme ji hledat k nám domů. Při nasedání do auta se však mírně rozpadá moje milovaná sandála (značky Source). Kačka mírně šílí a s tím že pojedu na měsíc s rozbitou (měla jen vyrvaných 2 z 6 držáku, bohužel těch důležitějších) nechtěla slyšet. Prolítali jsme tedy asi 10 obchodů a soursky nikde. Koupili jsme tedy nějaké šunky za 399 (ano hned po prvním dní jsme měl nohy úplně sedřené, ale vydržím to...)

I nabiječku jsme našli u nás doma :-) a tak s přehledem přijeli za pět dvanáct na oběd a měli hodinu do odjezdu na letiště. Začali jsme tisknout víza, letenky, pasy, apod. Netřeba zdůrazňovat, že ke klidnému odletu nepřispělo, že došel černý inkoust v tiskárně a nakonec jsme to vše tiskli světle zelené...

Vybavení (to opravdové) je letos poněkud slabší, alespoň se mi zdá:

  • usb hdd 80Gb
  • fotak Nikon D90, 18-105 objektiv, polarizacni filtr, vodováha, UV filtr, dalkovy ovladač, čtečka karet
  • pda HP hx4700 + rozkladatelná klávesnice
  • iPhone 3GS - hlavně k testování našeho programu pro iPhonu = Geotag Photos, solární nabíječka
  • mp3 přehrávač
  • různé nabíječky, přechodky a redukce

Cesta začíná v poklidné atmosféře asi 3 minuty poté, co jsme vše zabalili. Na letiště nás odvezli a Kaččiny rodiče - díky!

Letíme Airbusem 800-300. Zatím je to nejluxusnější letadlo, kterým jsme letěli - dotyková obrazovka v každém křesle, dálkový ovladač s konzolovým ovladačem (něco jako na playstation) a dokonce i telefonem :-) Daji se na tom hrát hry (i multiplayer se sousedem - Kačka nechtěla prohrát, tak se mnou nehrála, teda hrála ale až úplně nakonec a to jsem ji rozdrtil...), koukat na filmy (Kačula pořád koukala), poslouchat písničky a koukat na kameru ven z letadla (škoda, že ve tmě byla vidět jen tma ale i tak to byla zábava). Asi po 20 minutách letu nás začli občerstvovat - byla to taková lepší klasika - víno, džus, voda (vzali jsme všechno), potom další jídlo. Aby v tom byl pořádek tak přikládám jídelníček.

Předpředkrm: Bulka s máslem, sušenky a francouzský sýr

Předkrm: sezonni zelenina s majonézou a prsty kapitána (takový ty červený tyčky)

Hlavní chod: Jehněčí na arabský způsob podávané s rýží, fazolemi a rajčatovou omáčkou (to jedla Kačka), jako druhé jídlo bylo Pečené kuře podávané s houbovou omáčkou, gnocchi na másle, mrkví a ještě něčím (to jsem jedl já)

Zákusek: Mango s kokosovým krémem politý čokoládou

Dále káva, čaj, víno, juice (až na čaj vše vyzkoušeno)

Bonus: srandovní svítící nálepky s tím jestli chceme vzbudit na jídlo apod.

Celkově teda letadlo pěkné, pohodlné a pohostinné. Po 6 hodinách cesty jsme úspěšně doletěli do Dubaje.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Zdravím do Thajska!
Až se vrátíte: http://hudy.cz/obuv/panska-obuv/sandaly/85349,classic-men.html

teda jestli třeba na místních trzích neobjevíte nějakou konkurenci :)

díky za odkaz na blog, je to velmi fajn čtení!
opatrujte se a především si to tedy samozřejmě moc užijte!
kamila

Kacka řekl(a)...

Zdravíme do Čech - problém je v tom, že v tu neděli žádný Hudy sport nepracoval:-(. Což samozřejmě Honzík nesl velmi nelibě:-)