neděle 7. září 2008

10.den - Moravskoslezský kraj

Zatímco Marek s rodinou, Kíkou a Haničkou odešli na mši do kostela, zbytek našeho roadtripového týmu nabíral síly (Matouš usnul v autě), učil se na státnice (Honzík), doplňoval info a fotky na blog (Kačka) či se mazlil s mazlíčky Radeckých (Veve). Hanička se vrátila trochu zmatená, protože celá mše byla v polštině a navíc i ten farář byl tak trošku divný, když jim neustále vyprávěl o drogách. Naštěstí ji z rozčarování vysvobodil Marek, který dodatečně přeložil slůvko „drogy“=cesty. Marek nás také doprovázel celý den a horlivě nás seznamoval se svým rodným krajem .Naší první zastávkou byla Karviná, kde jsme byli příjemně překvapeni pěkným náměstíčkem i okolním parkem. A protože byla doba oběda, zakotvili jsme v pizzerii, ve které platila akce 1+1 pizza zdarma. No nekupte to :-)
 

 

Cestou do rodiště Leoše Janáčka – Hukvald- v autě před námi Marek divoce gestikuloval a náruživě ukazoval Kíce, a křenům Hance a Matoušovi každou krtinu, no prostě vše co se mu zdálo alespoň trochu zajímavé. V Hukvaldech jsme absolvovali příjemnou procházku na místní hrad, přičemž jsme se vyfotili se stromem, pohladili si Lišku Bystroušku a zamávali daňkům z místní obory. Nakonec jsme ještě navštívili Janáčkův rodný dům (dnes informační středisko), místní cukrárnu a také muzeum cínu (bylo zdarma:-).

 

Cestou zpět nás náš průvodce Marek neopomněl vzít na letiště v Ostravě-Albrechticích a také do Studénky na místo nedávné železniční nehody. Samozřejmě jsme nevynechali ani nákup v Kauflandu, kde jsme nakoupili klobásky a dobrůtky na večerní grilování. Po návratu k Radeckým jsme se díky tatínkovi podívali na včeličky do včelína. Večer jsme si zapálili oheň a za zpěvu s chutí zdlábli klobásky.

 
Posted by Picasa

Žádné komentáře: