úterý 2. září 2008

9.den - Jihomoravský kraj

Ráno jsme se rozloučili s Julčou a Bonhartem a vyrazili směr Hodonín. Městečko jako takové nás příliš nezaujalo a tak jsme se raději přesunuli do Ratíškovic, kde si místní nadšenci koupili část železnice a provozují zde šlapací drezínku. Na šlapadlech jsme se pravidelně střídali, občas nás kluci zatlačili, kochali se krajinou, nechali se přejet drezínou…. no prostě jsme si to užívali plnými doušky.

 Po náročném sportovním výkonu nás přepadl hlad a tak jsme přemluvili Kíku a šli na zvěřinové hody v oboře Ježov.

Pak jsme se rozhodli, že Kíce uděláme radost a dovezeme ji až za Markem do Petrovic u Karviné. Nálada se ihned zlepšila, Kíka roztáhla úsměv od ucha k uchu a hned bylo veseleji:-) Cestou jsme se zastavili ještě ve Zlíně, ve kterém jsme si prohlédli obuvnické muzeum a Baťův mrakodrap, který byl údajně největší v Československu. Večer jsme dorazili za Markem, který nás vzal do místní hospůdky.  




Ratíškovice: 100 Kč za drezínu 
Drezína pro 6 osob jezdí po trati přibližně 3 km dlouhé, stejná trasa zpátky. Vždy dva musí šlapat, ale pokud je krásné počasí určitě si jízdu užijete stejně jako my:-) 
Adekvátní cena: 100 Kč 
 
Obuvnické muzeum Zlín: 20 Kč (student) 
U pokladny jsme sice dostali textového průvodce, ale hned na začátku prohlídky nám slečna průvodkyně ukázala v ševcovské dílně, jak se kdysi šili boty. Poté jsme se podívali na film o architektuře Zlína a prohlédli si historické i moderní botičky. 
Adekvátní cena: 20 Kč 

Žádné komentáře: