pondělí 25. srpna 2008

7.den - Jihočeský kraj

Český Krumlov nás uchvátil okamžitě, jak jsme vstoupili do jeho centra. Právem je toto město zařazeno mezi památky UNESCO. Prošli jsme se uličkami, nahlédli do kostela, kde mají největší varhany v Čechách, a navštívili zámek. Mědvědům bylo zřejmě vedro, někam zalezli, takže jsme je neviděli. Prohlídka zámku byla vcelku zajímavá a průvodkyně věděla, o čem mluví.


Během naší další jízdy jsme se zastavili na oběd v Hostinci U Hřiště. Všichni jsme si dali moc dobrý karbanátek, který jsme ještě vylepšili omáčkou Exotic. To nemělo chybu. Karbanátek jako by ožil a skočil i s okurkou Honzikovi do klína. Kikinina okurka se také vydala na výlet. Pračka by se teď hodila, ale do kufru se nám nevešla.Holašovice jsou sice velmi malá, ale krásná vesnička, proto se i ony pyšní známkou UNESCO. Idylku narušil pouze nepříjemný dědek z nějakého místního muzea, kam jsme pak radši ani nešli.


Na náměstí v Českých Budějovicích jsme si dali čoko, kávu, zmrzlinádu a cestou k Rožmberku jsme zamávali Hluboké a Temelínu.


Do kempu jsme tentokrát přijeli už před osmou. 


 
Zámek Český Krumlov, 1. okruh: 60 Kč (student)
Hezký výlet do historie. Určitě hodně záleží na průvodci.
Adekvátní cena: 50 Kč

Kemp Panistávka v Žirovnici: sociálky by mohli být trochu lepší, ale tekla teplá voda a byl tam opravdu klídek.


Žádné komentáře: