pondělí 25. srpna 2008

6.den - Plzeňský kraj

V autě začíná být čím dál větší nepořádek - jinak řečeno, využíváme veškerý prostor automobilu. Naše cesta dnes pokračuje do Plzně. Připojuje se k nám Albi a míříme do místní pobočky ČSOB, kde máme slíbenou prohlídku. Ještě před vchodem se nás ujal příjemný ředitel a dovedl si nás do kanceláře. Vzápětí nám bylo přinešeno pití, chlebíčky a koláče. Pan ředitel nám vysvětlil fungování banky a odpověděl na všechny naše otázky. Mohli jsme si vyzkoušet počítačku bankovek, překontrolovat pravost našich bankovek, nahlédli jsme do trezoru a do místnosti s osobními schránkami. Nic jsme nezcizili, a tak jsme se vyfotili s panem ředitelem, který nám ještě věnoval tužky a svítítka.


Prohlédli jsme si plzeňské náměstí, ohmatali kouzelného andělíčka, rozhlédli se z věže po okolí, naobědvali se v Plachetnici a pak se vypravili do podzemí. Byla to vcelku nuda, čekali jsme něco jiného a ne nejdelší nemocniční chodbu ve střední Evropě.



Albi musel zase jet domů a my jsme si prohlédli židovskou synagogu. Následně jsme se rozhodli vrátit se o mnoho, mnoho let zpět – do pravěku.


Plzeňský dinopark nám přiblížil vzhled a život veleještěrů.


Naštěstí jsme utekli ze chřtánu Fotosaura a mohli jsme se projet po Hošticích ze známé filmové trilogie. Nezastavujeme, máme zpoždění, frčíme do kempu. Asi by byla normální noc, kdyby nás ve dvě ráno nevzbudil „Zlíneček, Zlíneček!“ Když se nám opilí kluci začali ochomýtat kolem stanu, Matouš vylezl ven, zapálil jim oheň, ohřál jídlo, popřál jim dobrou noc, zapnul stan a pak mohl jít konečně spát.

Kostelní věž: 20 Kč (student)
Hezký rozhled po okolí – Plzeň jako na dlani.
Adekvátní cena: 15 Kč

Plzeňské podzemí: 35 Kč (student)
Neslaná, nemastná průvodkyně, která nečekala, až budou moci všichni vyslechnout její výklad. Bylo tam sice chladno a půjčili nám helmu na hlavu, ale procházka opraveným sklepem, ať již se zajímavými exponáty, nesplnila naše představy.
Adekvátní cena: 20 Kč

Synagoga: 35 Kč (student)
Vnitřek stojí za vidění, k tomu zajímavá výstava fotografií. Škoda jen, že památník obětem nacismu je až na druhé straně města.  
Adekvátní cena: 20 Kč

Dinopark + 3D kino: 60 Kč (student)
Jedinečná možnost setkat se s téměř živým dinosaurem. Vyblbnou se tam nejen děti, ale i dospělí.
3D kino – grafika ještě šla, ale animace příšerné, z deseti minut se nám líbil asi jeden záběr
Adekvátní cena: 60 Kč


Kemp Zlatá Koruna: vodácký kemp plný lidí, v noci velmi rušno, tvrdá zem, do které se špatně zapichují stanové kolíky, nepraktické kohoutky, ale jinak skvělý kemp pro lidi, kteří místo odpočinku volí v noci zábavu. 


Žádné komentáře: